Marathon runs

Op deze pagina vind u een lijst van alle marathons die er op dit moment zijn in Nederland.

Marathon van Amsterdam

De marathon van Amsterdam word jaarlijks gelopen door het hartje van Amsterdam. De eerste editie werd gehouden in 1975 en is sindsdien niet meer te stoppen. Er zijn runs voor zowel jongere deelnemers als volwassen deelnemers.

http://www.tcsamsterdammarathon.nl/

 

Marathon van Apeldoorn

De marathon van Apeldoorn is een serieus evenement sinds de eerste editie in 1975. Deze marathon valt elk jaar in de winter en word daarom ook de midwinter marathon genoemd.

http://www.midwintermarathon.nl/

 

Zeeuwse kunstmarathon

De Zeeuwse kunstmarathon, de run uit Zeeland. De eerste editie van de evenement vond plaats in 2003. De run loopt onder andere door de bossen en na verloop van tijd over de duinen.

http://www.marathonzeeland.nl/

 

Den Haag marathon

In Den Haag word tweemaal per jaar een marathon gelopen waarbij het grootste gedeelte van de loop over het strand word gerend. Dit evenement vind tweemaal per jaar plaats, de tweede zondag van januari en vervolgens de tweede zondag van juni.

http://denhaagstrandmarathon.nl/nl/

 

Marathon van Enschede

De marathon van Enschede is met de eerste editie in 1947 de oudste (van alle actuele marathons) marathons uit Nederland. Deelnemers kunnen meedoen vanaf 12 jaar, 16 jaar of 18 jaar en ouder.

http://www.enschedemarathon.nl/

 

Eindhoven marathon

Ook in de stad Eindhoven word elk jaar een marathon gelopen. De run loopt door het centrum van Eindhoven en komt door het stratum eind. De eerste twee edities (1959,1960) van deze marathon gingen door onder de naam Lichtstad Eindhoven omdat het erg bekend was door de allerlei lichtprojecten.

http://www.marathoneindhoven.nl/nl/Editie_2011?session=svv9a7n9k9ndf1jhtkfc59ep40

 

Brabant marathon

Deze Brabantse marathon vind elk jaar plaats in Etten-Leur. In 1983 werd dit evenement voor het eerst gehouden. De marathon heeft een lengte van 42 kilometer. Hiernaast hebben ze ook 2 halve marathon voor 10 en 5 kilometer.

http://www.marathonbrabant.nl/

 

Haarlemmermeer Marathon

Deze marathon is er een met betekenis. De eerste editie van dit evenement werd gehouden omdat de gemeente Haarlem een 150 jarig bestaan te vieren had in 2005. De marathon heeft verschillende afstanden namelijk 42 kilometer, 10 kilometer, kilometer en voor de jeugd een run van 1.1 kilometer.

http://www.haarlemmermeermarathon.nl/

 

Beekse Marathon

In Hilvarenbeek vind elk jaar een run plaats op verschillende afstanden. Afgelopen jaar was dat op 1km, 5km,  10km, de halve marathon op 30km en de volledige op 42 kilometer. De eerste editie van dit evenement werd gehouden in 1980.

http://www.achil87.nl/wedstrijden/marathon/index.php

 

Marathon van Hoorn.

In de zonnige maand Mei word er in Hoorn elk jaar een marathon gelopen. De afstand word onderverdeeld in 2 afstanden namelijk 42 kilometer en een halve marathon op 10 kilometer. De eerste editie van dit evenement vond plaats in 2005.

http://www.hoornmarathon.nl/index.php

 

Drenthe Marathon

Bij het Drenthse loop festijn gaat de aandacht vooral uit naar de gezondheid van de mens. Beweging is immers voor de gezondheid erg goed. Dit jaar (2012) word de 29e editie van het festijn gevierd met een loop door een deel van de provincie.

Meer informatie: http://www.drentheloopfestijn.nl/home